Utilizarea foliei pentru mulcire
miercuri, 2 martie 2022

Utilizarea foliei pentru mulcire

FOLIE DE MULCIRE

Utilizarea foliei pentru mulcire are numeroase avantaje, printre care: obținerea unor culturi timpurii și sănătoase, păstrarea umidității solului la un nivel optim, împiedicarea înghețului, protejarea plantelor de schimbările climaterice, reducerea costurilor pentru forța de muncă și alte lucruri. O folie mulcire este ideală pentru legumele iubitoare de căldura, cum ar fi: ardeiul, roșiile, porumbul, precum și pentru vița de vie.

Deși, discretă și subțire, folia oferă solului temperatura și de care are nevoie, protejându-l totodată de radiațiile solare și temperaturile toride. Sub folia pentru mulcire, solul nu se va supraîncălzi așa ca sub foliile transparente. Mai mult, îl va proteja de creșterea buruienilor și eroziuni.

Specialiștii în agricultură au efectuat o serie de teste și au constatat că prin intermediul foliei, solul își poate menține temperatura de minim 10 grade celsius în luna aprilie. În același timp, se recomandă utilizarea foliei mulcire în baza condițiilor locale și a caracteristicilor culturilor cultivate, pentru că există folii atât transparente, cât și folii negre.
Specialiștii mai recomandă evitarea folosirii foliei în grădinile umbrite sau umede sau în solarii, pentru că pot apărea rozătoare sau melci.Cea mai utilizată folie mulcire la etapa actuală este cea neagră și gri. O folie mulcire neagră absoarbe majoritatea razelor ultraviolete, infraroșii și le transferă ulterior solului sub formă de căldură. Acest produs este extrem de eficient pentru culturile expuse la supraîncălzirea solului, iar alături de prelucrarea și nivelarea acestuia, culturile se vor bucura de o creștere rapidă și sănătoasă.

Cum se folosește o folie mulcire? Foarte simplu! Aceasta se poate aplica manual, desfășurată pe solul nivelat; se taie în forma de cruce în locul unde vor fi plantate culturile, iar marginile foliei se acoperă cu pământ. Folia se mai poate aplica mecanizat, iar în acest caz se vor utiliza instrumente speciale de aplicare.În prezent, folia mulcire neagră sau gri rămâne cea mai utilizată de cultivatori, având raportul preț-calitate cel mai avantajos.


Click pentru a vedea gama completa de folii de mulcire.


Lasa un comentariu

Operator de date cu caracter personal notificat cu nr. 10366/2017