Irigare prin picurare

1-5 din 5
Sistemul de irigare prin picurare este cel mai eficient mod de udare a diferitelor culturi. Avantajele irigarii prin picurare sunt multiple: distribuirea unei cantitati mici de apa intr-o perioada scurta de timp iar astfel se limiteaza evaporarea apei datorita ariei mici umezite la suprafata solului. Irigarea prin picurare isi reflecta eficienta prin preantampinarea scurgerii apei in adancimea solului unde planta nu o mai poate folosi.

De ce irigare prin picurare? Este unul din cele mai eficiente sisteme de irigatii, este foarte simplu de instalat. Irigarea prin picurare se poate face in orice conditii ale vremii, permite dozarea exacta a apei si creste timpurietatea plantelor. 
Folosind irigarea prin picurare plantele se vor dezvolta uniform iar calitatea lor va fi crescuta considerabil.
Nu sunt necesare pompe de apa mari, sistemele de irigare prin picurare folosesc o presiune normala, astfel se reduc si costurile cu energia electrica. Munca in culturi nu este intrerupta de sitemul de irigare prin picurare, poate continua in conditii normale. Mai jos sunt listate toate produsele necesare pentru crearea unui sistem de irigare prin picurare: banda de picurare, furtun de picurare, teava magistrala si toate accesoriile pentru furtun si banda (ex. robineti, conectori, mufe, etc...)  

Sistemul de irigare prin picurare este modalitatea cea mai eficienta pentru asigurarea apei pentru culturile legumicole si floricole. Avantajele sistemului de irigare prin picurare sunt multiple,cele mai importante aspecte de mentionat sunt: dozarea optima a apei in toate conditiile climaterice indiferent de fenofaza de crestere, prin sistemul de picurare se elimina inundarea suprafetei solului si favorizarea aparitiei buruienilor.
Irigarea prin picurare asigura distribuirea unei cantitati mici de apa intr-o perioada scurta de timp si astfel se limiteaza evaporarea apei datorita ariei mici umezite. Eficienta irigarii prin picurare se reflecta prin preantampinarea scurgerii apei in adancimea solului unde planta nu o mai poate folosi.

irigare prin picurare

Operator de date cu caracter personal notificat cu nr. 10366/2017