joi, 2 martie 2017

La ce ajuta folie microporoasa antiinghet

Folie microporoasa antiinghet Agril


Folia microporoasă este un material folosit pe suprafaţe mari, în zonele de cultură cu temperaturi în jurul punctului de îngheţ. Este formată prin suprapunerea si fixarea a trei straturi de filamente polipropilenice, ce păstrează între ele un strat de aer ce va proteja cultura dumneavoastră de temperaturile scăzute, apărute în timpul anotimpului rece – toamna, iarna, primăvara, atât în câmp liber, cât si în spaţii protejate.

Protejează culturile de îngheţ până la – 5 °C în câmp liber si până la circa – 10 °C în spaţii protejate.


 

Detalii tehnice:

 • Este usoară si rezistentă, nefiind necesar un sistem de susţinere. Se poate aplica direct pe culturi; în cazul plantelor cu vârf de crestere sensibilă (tomate) trebuie susţinută pe un simplu fir întins.
 • Are un puternic efect protectiv împotriva insectelor, contribuind astfel la reducerea cantităţilor de pesticide aplicate.
 • Oferă un microclimat mai favorabil faţă de mediul exterior.
 • Micsorează amplitudinea variaţiei temperaturilor pentru cultură.Optimizează regimul hidric, termic si de miscare a aerului.
 • Realizează în acelasi timp două acţiuni, căleste plantele si crează un microclimat favorabil.
 • Aceasta conduce la:
  • Obţinerea unor recolte mai timpurii, cu 1 până la 4 săptâmăni.
  • Faţă de culturile mai timpurii sau prelungite, recoltele sunt mai mari, mai sănătoase si mai aspectuose.
  • Este permeabilă pentru aer, apă, lumină, fără a mai fi nevoie de acoperirea si dezvelirea culturilor pentru lucrări de întreţinere.

Culturile la care se poate folosi:

Se poate folosi la orice cultură din sezoanele cu pericol de îngheţ sau temperaturi scăzute, având doar grijă ca, la speciile cu vârf de crestere sensibilă, să se suspende la o distanţă cât mai mică faţă de vârf.

Mod de folosire:

Se acoperă plantele, imediat după plantare, în câmp deschis sau în solar, iar marginile materialului se fixează direct cu pământ. Nu contează cu care faţă se asează în sus. Când există riscul îngheţului, pământul de sub folie trebuie udat dinainte. Este stabilă la acţiunea razelor UV. Poate fi utilizată la 3 – 5 culturi diferite, timp de 2 sau 3 ani.


 

Vezi oferta completa de folie microporoasa antiinghet aici!

Lasa un comentariu

Operator de date cu caracter personal notificat cu nr. 10366/2017