marți, 23 august 2016

CASTRAVETII IN CICUL 2, O INVESTITIE CU COSTURI REDUSE….

   Culturile de toamna sunt imposibile ar spune multi..dar realitatea este opusa acestui crez.Sunt riscuri pe plan fitosanitar dar cu o interventie minima se poate obtine profit pana toamna tarziu.

                                 

   Daca avem un solar si vrem sa-l exploatam, se poate infiinta cultura de castraveti care prezinta avantaje.Rasadurile nu sunt obligatorii…se poate semana direct.Atentie la semintele folosite! Nu folositi seminte retinute ! Sunt seminte profesionale de hibrizi cu productivitate mare.Costul nu este mare in raport cu productia care poate fi obtinuta daca intretinem aceasta cultura.

   Sunt boli si daunatori putini care pot afecta plantele si produsele pentru tratamente sunt putine: boli frecvente Mana, Patarea unghiulara,Putregaiul cenusiu; daunatori Musculita alba de sera , Afide…acestea sunt factorii care pot afecta castravetii in perioada de toamna.Prevenirea sau combaterea lor se poate face astfel:

           -pentru Mana sa folositi: BRAVO , ORTIVA , MERPAN 

           -Patarea unghiulara: RIDOMIL GOLD

           -Putregaiul cenusiu: ROVRAL

           -Musculita alba de sera si Afide: CONFIDOR ENERGY , ACTARA

  Cu o implicare minima se poate obtine in jur de 1200 kg de castraveti de pe un solar cu 1000 plante. Se poate obtine profit! 

Lasa un comentariu

Operator de date cu caracter personal notificat cu nr. 10366/2017