miercuri, 14 septembrie 2016

NOU!!! Rasaduri de salata

Stimati cultivatori,dintre varietatile de salata va recomandam sa incercati  seminte Centore sau Shangore de la Syngenta.
Centore si Shangore, soiuri de salata care se caracterizeaza prin structura compacta a capatanii, rezistenta la frig, frunze deschise la culoare, rezistenta buna la boli , greutatea la care poate ajunge este de 300 gr.
 La recoltare, salata se smulge din pamant sau se tunde cu foarfeca, iar din radacina ramasa in pamant vor creste alte frunze.
Fiind o specie cu o perioada scurta de vegetatie, salata se cultiva in sistemul culturilor succesive, inainte sau dupa o cultura de baza (inaintea tomatelor, vinetelor, ardeiului gogosar, telinei sau dupa culturi timpurii de cartofi, varza, conopida, mazare, fasole, castraveti, tomate etc.).
Pentru cultura de salata, solul trebuie sa fie maruntit si nivelat.
Inaintea executarii lucrarilor de nivelare, se inlatura toate resturile vegetale de la cultura anterioara si se mobilizeaza solul pe o adancime de 8-10 cm, se executa nivelarea de exploatare, dupa care se face fertilizarea de baza. 
Rasadurile se ingrijesc in mod obisnuit. In camp, salata se cultiva prin rasad sau prin semanat direct.
Daca doriti plantarea salatei in camp, rasadurile se pregatesc in mod obisnuit ca si rasadurile altor specii legumicole.
Rasadurile de salata se planteaza cu plantatorul cand sunt nerepicate, ori cu lingura de plantat sau cu sapaliga, cand sunt produse in cuburi nutritive. 
Salata se insamanteaza direct in camp, la aceleasi distante intre randuri ca si la plantatul rasadurilor. Adancimea de semanat este de 1 -2 cm, in functie de umiditatea solului.
In cazul culturilor insamantate sau plantate din toamna, plantele ierneaza in stare de rozeta de frunze, se recomanda folie/plasa impotriva inghetului, pentru a o  proteja.
In cursul perioadei de vegetatie, salata se praseste manual. In cazul culturilor semanate direct in camp, o data cu prima prasila se face si raritul, lasand plantele cele mai viguroase la distanta de 13-18 cm una de alta pe rand.

in cazul in care doriti sa achizitionati rasaduri sau doriti mai multe informatii,ne puteti contacta la numarul de telefon: 0799.498.933

Lasa un comentariu

Comments (1)

2 years ago | Guest
salata centore

As dori sa cumpar 10000 de fire rasad

Kineziológiai szalag

Operator de date cu caracter personal notificat cu nr. 10366/2017