28 februarie 2017

Irigare prin picurare - ce si cum folosim?

Irigare prin picurare

Irigarea prin picurare este una dintre cele mai eficiente metode de irigare. In timp ce aspersoarele au o eficienta de 75 – 85%, sistemul de picurare are o eficienta de 90% sau mai mare. Asta inseamna mai putina apa consumata! Pentru acest motiv irigatia prin picurare se afla printre cele mai utilizate metode de irigare. Mai mult decat atat, irigarea prin picurare mai are multe alte avantaje:

  • Este usor de proiectat;
  • Montajul sistemului este simplu;
  • Poate sa fie foarte ieftin;
  • Poate sa reduca problemele bolilor associate cu un nivel ridicat de umiditate la unele plante.

Produse disponibile pentru irigarea prin picurare:

BANDA DE PICURARE

Banda de picurare oferă un nivel ridicat de irigare uniforma. Fiecare ieșire este o parte din sistemul de picurare, asigurand un flux de picurare fiabil, fara stropire. Se recomanda! utilizarea pentru sisteme de irigatie subterane, agricole, in gradini, sere si solarii. Debitul este calculat la o presiune nominala de 0.8 bari, daca presiunea este mai mare picuratorii descarca un volum mai mare de apa, mil-ul este o unitatea de masura a grosimii peretelui pentru banda de picurare 1 mil = 0.025 mm.

Detalii

FURTUN PICURARE

Furtun de picurare pentru sistemele de irigatii, capabil sa furnizeze intr-un timp redus o cantitate insemnata de apa. Picuratorii (duzele) sunt incorporati.Consumul de apa este de 2 sau 4 l/ora, iar distanta intre gauri intre 15 si 50 cm. Se recomanda utilizarea furtunului cu picuratori pentru culturile de legume si flori, precum si la alte utilizari care necesita mari cantitati de apa in scurt timp.

Detalii

TEAVA PENTRU SISTEMELE DE IRIGATIE

Tevile din polietilena LDPE (Low-density polyethylene) si HDPE (High-density polyethylene) sunt utilizate in irigatii. Se pot folosi ca sursa principala de alimentare a liniilor de picurare sau se pot folosi ca linie propriu-zisa de picurare(magistrala).

Detalii

Lasati un comentariu

Essential SSL